Restaurant

Food & Drink in Winter

The Berghotel has been family operated for 5 generations. Hosting guests is our passion – for more than 125 years. We focus on personal and friendly service for our guests.

Operating Hours

December 23, 2017 to March 18, 2018
9:15 am to 4:45 pm
Open 7 days

Made with love

The dishes served at the Berghotel Oeschinensee are prepared in-house as much as possible. The kitchen crew is at work daily with passion and love. We use predominantly Swiss products: only Swiss wines, beers, and spirits.

Group Menus

Up to 50 persons can order à la carte.

Menus für Gruppen 2018.pdf

Gastronomy

We use locally-sourced products as much as possible. The lamb meat comes from our own organic farm in Kandersteg. Ecology and sustainability are very important to us. We bake fresh bread, fruit tarts, and other treats daily. Our baked goods, for example, are made from our 10-seed house mix. The fruit tarts and chocolate cake are made from pure spelt flour (heirloom grain).

Cold Feet

Come in for a pit stop, warm your feet at the fire, and enjoy the atmosphere and spectacular views of the surrounding mountains. The house is located directly at Lake Oeschinen. Starting at the end of January, the panoramic terrace with seating for more than 200 affords beautiful views across the frozen Lake Oeschinen and into the UNESCO World Heritage Site.

NEW: Soft Ice Cream

Beginning Winter 2017 / 2018, soft-serve ice cream with a large selection of toppings with be sold at the Berghotel Oeschinensee. The following applies: if it is too cold – you are too weak!

Our own Organic Farm

All of our lamb meat comes from our own organic agricultural operation. We have around 40 ewes. Father David and son Christoph recharge their batteries here… the bleating of the sheep is somehow very calming. The specialty of the house is braised organic lamb with red cabbage and house-m             ade Spätzli (noodles). Depending on availability, we also sell organic sheepskin.

Oeschi Team

We are very proud of our Oeschi Team. The average is more than 14 years. We want to take this opportunity to thank you for your continual commitment. We couldn’t do it without you.

Öffnungszeiten

23. Dezember 2017 bis 18. März 2018
09.15 Uhr bis 16.45 Uhr
7 Tage geöffnet

Gruppenmenus

Bis 50 Personen à la Carte möglich.
Menus für Gruppen 2018.pdf

Gastronomie

Unsere Produkte stammen soweit möglich aus der Region. Das Lammfleisch kommt vom eigenen Bio-Hof in Kandersteg. Wir stehen für Ökologie und Nachhaltigkeit. Täglich backen wir frische Brote, Früchtekuchen und vieles mehr. Für unsere Backwaren verwenden zum Beispiel unsere 10-Saaten-Hausmischung. Die Schokoladenkuchen sind aus Ur-Dinkelmehl.

NEU: Soft Ice

Ab Winter 2017 / 2018 wird im Berghotel Oeschinensee Soft Ice mit einer grossen Auswahl an Toppings verkauft. Es gilt: Ist es zu kalt – bist du zu schwach!

Eigener Bio-Hof

Unser ganzes Lammfleisch beziehen wir von unserem eigenen Bio-Landwirtschaftsbetrieb. Der Betrieb umfasst rund 40 Mutterschafe. Vater David und Sohn Christoph laden hier ihre Batterien wieder auf… Das blöcken der Schafe ist doch irgendwie beruhigend. Die Hauspezialität ist der Bio-Lammpfeffer mit Rotkraut und hausgemachten Spätzli. Nach Verfügbarkeit verkaufen wir zudem Bio-Felle der Schafe.

Oeschi-Team

Besonders stolz sind wir auf unser Oeschi-Team. Durchschnittlich sind unsere Mitarbeitenden seit über 14 Jahre bei uns tätig. An dieser Stelle ein herzliches Dankeschön für den stetigen Einsatz. Ohne euch wären wir Nichts.

Kalte Füsse

Kommen Sie auf einen Boxenstopp vorbei, wärmen Sie sich am Feuer und geniessen Sie das Ambiente und die Aussicht auf die umliegenden Berge. Das Haus liegt direkt am Oeschinensee. Ab Ende Januar bietet die Panoramaterrasse mit über 200 Plätzen eine tolle Aussicht über den gefrorenen Oeschinensee und ins Unesco Welterbe.

Häufig gestellte Fragen (FAQ)

WERDEN SPEISEN FÜR ALLERGIKER ANGEBOTEN?

SCHLAFEN IM WINTER

SIND HUNDE WILLKOMMEN?

WIE WERDEN DIE WAREN ZUM RESTAURANT GEBRACHT?

BIETEN SIE EINEN TAXIDIENST AN?

SIND SIE KINDERFREUNDLICH, HABEN SIE KINDERSTÜHLE?

Fondueplausch am Freitag, 22. Februar 2019
Individuelle Bergfahrt bis 1700 Uhr | gemeinsame Skiabfahrt um 20.15 Uhr.

Sichern Sie sich einen der begehrten Plätze…
Mehr Infos.

NUR mit Anmeldung unter info@oeschinensee.ch oder 033 675 11 19

Oeschinensee Region closed - season break until Dec 20. www.oeschinensee.ch/live